U OSMACIMA ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE “POPULACIJA OSMAKA U POLOVINI XIX STOLJEĆA”

Promocija knjige “Rezidencija osmaka sredinom XIX vijeka” autora Kemala Nurkića i Miladina Vukićevića, održana je juče u prostorijama školskog hola u Osmacima.
Načelnik opštine Osmaci, gospodin Radan Sarić, kao glavni nosilac ovog projekta, otvorio je program uz pozdravno obraćanje prisutnima povodom promocije ovog vrijednog djela.
U svom obraćanju pozdravio je prisutne, te istakao rad i trud uložen u stvaranje ove knjige, kao i njihov talenat da svoju maštu pretvore u smisleno djelo koje će ostati generacijama koje dolaze.
Općina Osmaci dala je punu podršku u stvaranju ovog djela, tiskanog u 300 primjeraka, financiranjem tiska, promocije i prijevoda popisa, a knjige su besplatno podijeljene svim prisutnim.
Nakon direktora govorio je direktor OŠ “Aleksa Šantić”, gospodin Čabrić, koji je podržao ovu promociju kroz školsku biblioteku.
Nakon uvodnih razgovora o knjizi, oglasili su se autori samog djela.
Gospodin Vukicevic u svom predstavljanju upoznao je prisutne kako je došla ideja da se napravi ovakva knjiga.
Smatrali smo da je ovo knjiga koju treba da ima svaka porodica sa područja opštine Osmaci koja je zainteresovana za porijeklo, kao i izrada porodičnog stabla – istakao je Vukičević.
Gospodin Vukicevic je posebno ukazao zahvalnost predsjedniku opstine gospodinu Saricu koji je prepoznao vrijednost projekta i dao podrsku za realizaciju ovog projekta.
Nakon obraćanja autora, govor je održao Goran Popović, koji se bavio istraživanjem stećaka, arheoloških nalaza, ostataka rimskih puteva na području općine Osmaci, a potom i direktor AS ADS kao izdavač ovog djela.
Svojim nastupom program su uveličali Andjela Kulić, Ivo, Vasilije Pantelić, Sara Stuparević, Anja, Andjela i Ivana Petrović i Milica Sarić.
Autori su također izrazili zahvalnost organizacijskom odboru u sastavu Petra Tadić, Kristina Pavlović, Dalimirka Erić, Mira Vidaković i Milena Bunijevac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *